0
 0,00
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

FAQ

HomeFAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht met de meest gestelde vragen over Drukwerkbird, staat je vraag er niet tussen neem gerust contact op met onze klantenservice.

Drukwerkbird biedt een breed assortiment aan drukwerkproducten, waaronder visitekaartjes, flyers, posters, stickers, banners, brochures, folders, briefpapier, enveloppen, boeken, notitieblokken en meer.

Je kunt een bestelling plaatsen bij Drukwerkbird door de gewenste producten te selecteren en je ontwerp te uploaden. Vervolgens kun je de benodigde informatie invullen en de bestelling afronden door te betalen.

Ja, Drukwerkbird heeft een team van deskundige ontwerpers die je kunnen helpen bij het maken van het perfecte ontwerp voor jouw drukwerk.

De levertijd varieert per product en hangt af van verschillende factoren, zoals het type drukwerk en de grootte van de bestelling. Bij Drukwerkbird kun je echter altijd kiezen voor een snelle leveringsoptie, zodat je jouw bestelling binnen enkele dagen in huis hebt.

De verzendkosten worden bepaald op basis van het gewicht en de grootte van de bestelling, evenals de bestemming van de levering. Je kunt de exacte verzendkosten berekenen tijdens het afrekenproces.

Ja, je kunt je bestelling annuleren zolang deze nog niet in productie is genomen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van Drukwerkbird.

Als je bestelling beschadigd of niet correct is geleverd, neem dan onmiddellijk contact op met de klantenservice van Drukwerkbird. We zullen ons best doen om het probleem snel en naar tevredenheid op te lossen.

Ja, je ontvangt automatisch een factuur per e-mail nadat je bestelling is afgerond. Als je een gedrukte factuur nodig hebt, kun je dit aangeven tijdens het afrekenproces.